Open brief aan minister Plassterk…


Inmiddels poog ik als niet-verzorgende ouder al zeven jaar schooldirecteuren te bewegen tot naleving van de informatie- en consultatieplicht conform art. 377c van het Burg. Wetboek 1.

Deze schooldirecteuren weten dondersgoed dat zij wettelijk verplicht zijn om ook de niet-verzorgende ouder te informeren en te consulteren betreffende informatie over de kinderen.

Plotseling zijn veel schooldirecteuren in de hoogste staat van paraatheid wanneer een niet-verzorgende ouder om deze informatie verzoekt en het schoolgebouw lijkt te metamorfoseren in fort Knokx.

Ik mijn klachten betreffende de gebrekkige informatie en de onwil gedeponeerd bij de inspectie van het onderwijs, deze wil zich er niet mee bemoeien zo mocht ik schriftelijk vernemen.

Na een aantal verwoede pogingen mijnerzijds heb ik twee directeuren voor de commissie gelijke behandeling gedaagd “onze uitspraken zijn juridisch niet bindend” aldus de voorzitter van de commissie, merkwaardig, wat heeft die club dan feitelijk voor een kracht?

Natuurlijk heeft de commissie deze directeuren erop gewezen dat zij verplicht zijn art. 377c na te leven, de ene directeur was werkelijk woest dat hij daar moest verschijnen de ander goed boos.

De zitting vond toevallig plaats in hun vakantie en ik had immers meer dan voldoende aangetoond dat deze directeuren er met de pet naar gooiden.

Een directeur kwam met het argument dat zijn computersysteem niet geschikt was om ook de niet-verzorgende ouders te informeren…

Dat schoot de voorzitter van de commissie gelijke behandeling kennelijk in het verkeerde keelgat, deze sprak vermanend; zorg er maar voor dat uw computersysteem geschikt is, u bent het wettelijk verplicht!

En evengoed weigeren zij mij naar behoren te informeren en consulteren…

Ook uw voorganger in politiek Den Haag heb ik schriftelijk verzocht om hier wat aan te doen, daar heb ik natuurlijk nooit een reactie van mogen ontvangen.

Minister Plassterk, als ouder wil ik graag weten hoe het mijn zoon en dochter vergaat op school en welke opleiding zij volgen.

Als ouder heb ik het recht op deze informatie en schooldirecteuren hebben de wettelijke plicht mij te informeren en consulteren.

En nu na zeven jaar ben ik het zat, minister Plassterk moet ik nu gedwongen de gang naar de rechter maken om de informatie en consultatieplicht af te dwingen.

En natuurlijk zal ik de rechter verzoeken de directeuren ook te veroordelen tot vergoeding van de gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten.

En wie gaat dit betalen… juist, de gemeenschap!

 

WAAROM?

 

Doe hier wat aan, ik ben niet de enige!

 

 

Met alle waardering en respect,

 

Jérôme Huijbregsen

Aantal bezoekers van deze weblog t/m vandaag: 1555

Published  by Jérôme Huijbregsen

Over Jerome Huijbregsen

Soms ontmoet je mensen in je leven die een groet en een handtekening op je ziel achter laten
Dit bericht werd geplaatst in Omgangsonrecht en schending kinder- en mensenrechten.. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s